Cilt Kızarıklığına Ne İyi Gelir?
25 Temmuz 2024

Cilt Kızarıklığına Ne İyi Gelir?


Cilt kızarıklığı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve özellikle görünür bölgelerde oluştuğunda estetik bir sorun haline gelebilir. Kızarıklık, akne ve sivilce oluşumlarından, cilt kuruluğu gibi etkenlerden veya güneşe maruz kalma gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Bu durum, alın, burun, elmacık kemikleri gibi alanlarda yoğun şekilde görülebilir. Cilt kızarıklığı genellikle kişiyi huzursuz eder ve cilt bakımına daha fazla önem vermeye başlar. Cilt kızarıklığına iyi gelen ev yapımı doğal maske tarifleri bu konuda yardımcı olabilir. Ancak maskenin malzemeleri arasında cildinizde alerjik etkiye neden olan herhangi bir bileşen varsa, daha dikkatli olmanız gerekir. Öncelikle maskeyi hazırlayıp, bilek kısmında denemenizi tavsiye ederiz. Cilt kızarıklığını geçirmek yerine daha büyük bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Cilt Kızarıklığına İyi Gelen Öneriler

Salatalık Maskesi:

Salatalık maskesi, cilt kızarıklığını sakinleştirmede oldukça etkili olan bir malzeme ile hazırlanmaktadır. Salatalık, ferahlatıcı ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir. İçeriğindeki yüksek su oranı ve vitaminlerin cilt yapısıyla uyumlu olması, cildin nem dengesini kurmasına yardımcı olur. Bu maske, salatalık yanında yoğurt ilavesiyle hazırlanır. 1 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 adet salatalığı blender ile püre haline getirerek karıştırın. Yoğurdu yağsız kullanmanız daha iyi olur. Maskeyi pamukla cilt kızarıklıklarının üzerine sürebilirsiniz. 10-15 dakika cildinizde bekleterek, ardından soğuk suyla cildinizi yıkayın. Bu maskeyi, cildinizdeki kızarıklık geçinceye kadar her gün tekrarlayabilirsiniz. Çünkü cildinizi besleyici özelliği de vardır ve herhangi bir yan etkisi yoktur.

Yulaf Ezmesi Maskesi:

Yulaf ezmesi maskesi, ciltte kuruluğa, tahrişe, kaşıntıya, sivilce ve akne sorunlarına iyi gelmektedir. Ayrıca, cilt kızarıklığına da iyi gelir. Cildi yatıştırmak için mükemmel bir doğal üründür. Maskeyi hazırlamak için 1 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi, yarım muz ve bir miktar suya ihtiyacınız olacak. Maskeye muz ilave etmemizin nedeni, cildi canlandırmak ve yumuşatmaktır. Arzu edenler muzu kullanabilir. Malzemeleri homojen şekilde karıştırarak, ciltteki kızarıklıklara tatbik edin. Yaklaşık 20 dakika kadar cildinizde bekleterek, soğuk suyla cildinizi temizleyin. Soğuk su kullanmamızın nedeni, cildin yatışmasını devam ettirmektir. Bu maskeyi, cildiniz düzelinceye kadar gün aşırı uygulayabilirsiniz.

Yeşil Çay Maskesi:

Yeşil çay, cilde canlılık veren ve parlaklık kazandıran bir antioksidan deposudur. Bu etkiyle ciltteki yaşlanma izlerini geciktirir ve cildin güzelleşmesine yardımcı olur. Yeşil çay maskesi, cilt kızarıklıklarına da iyi gelir ve cildin yatışmasını sağlar. Maskeyi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 2-3 adet yeşil çay poşetini demlikte çay demler gibi bekletin. Daha sonra çay poşetlerini demlikten çıkararak, soğumasını bekleyin. Ardından temiz bir havluyu bu çayla ıslatarak, cildinizdeki kızarıklığın üzerinde bekletin. Yaklaşık 5 dakika bunun için yeterlidir. Ardından cildinizi suyla durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı:

Hindistan cevizi yağı, cildin canlanmasında, yatışmasında ve beslenmesinde önemli yararlar sağlar. Cilt bakımında her zaman Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Cilt kızarıklıkları için bu yağdan faydalanabilirsiniz. Hem kızarıklıklardan kurtulur hem de cildinize sağlıklı bir bakım yapmış olursunuz.

Ekstra Öneriler:

  • Cildinizi düzenli olarak temizlemek ve nemlendirmek, cilt kızarıklıklarını önlemeye yardımcı olabilir.
  • Güneşten korunmak için yüksek SPF'li güneş koruyucu kullanmak önemlidir.
  • Sağlıklı bir beslenme düzeni ve yeterli su tüketimi, cilt sağlığını destekler.
  • Stres yönetimi ve düzenli uyku, cildin genel sağlığını olumlu yönde etkiler.

Cilt kızarıklığı, doğru bakım ve doğal maskelerle kontrol altına alınabilir. Ancak, ciltteki sorunlar devam ederse veya şiddetlenirse bir dermatologdan profesyonel yardım almak önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni